+386 (0)70 600 282
Zagotavljamo opremo, da lahko predano čebelarite.

Košarica

Informacije

Uporabniki spletne trgovine (registrirani člani in gostje) se morate pred uporabo spletne trgovino ter nakupom strinjati s pogoji uporabe. V primeru nadaljnje uporabe se strinjate z splošnimi pogoji uporabe te strani, ter predpisi Republike Slovenije o elektronskem poslovanju. V nasprotnem primeru spletne strani in storitve ne uporabljajte. Z naročilom in plačilom storitve se strinjate z vsemi pogoji objavljenimi na tej strani.

Ponudnik

Spletno trgovino tonko.si upravlja podjetje TONKO, čebelarska oprema, Anton Urek s.p. (v nadaljevanju PONUDNIK) in je namenjena fizičnim in pravnim osebam oz. njihovim zastopnikom (v nadaljevanju UPORABNIK).

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
6. cena na spletni strani je informativnega značaja, cena se lahko spremeni brez opozorila. Razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
7. način plačila in dostave,
8. časovno veljavnost ponudbe,
9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Uporaba spletne trgovine

V spletni trgovini lahko naročate storitve kot fizična oseba (posameznik) ali kot pravna oseba (podjetje).

Za fizične osebe veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov ter določila Splošnih pogojev poslovanja.

Za pravne osebe veljajo pravila Splošnih pogojev poslovanja, ki jih sprejmejo ob registraciji oziroma ob oddaji naročila ter določila Obligacijskega zakonika. V primerih, ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v zakonu.

Uporabnik se zaveže, da bo spletno aplikacijo uporabljal v skladu z nameni za katere je bila narejena. To je, naročilo artiklov in storitev ponujenih v spletni trgovini. Vse druge aktivnosti se smatrajo za nedovoljene. V primeru kršitev lahko ponudnik nemudoma omeji oz. zaklene dostop do uporabnikovega računa brez vračila morebitnih stroškov, ki jih ima pri tem uporabnik.

Uporabnik se obvezuje, da ne bo uporabljal podatke tretje osebe za prijavo in registracijo v spletni trgovini tonko.si. Prav tako se uporabnik zavezuje, da ne bo naročal izdelkov ali storitev v imenu tretje osebe.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini tonko.si sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Če izdelka ni na zalogi, se cena lahko spremeni zaradi nove cene dobavitelja. Če je izdelek na zalogi potem od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Če je cena spremenjena se kupca obvesti o spremenjeni ceni, le ob njegovem strinjanju o novi ceni se naročilo izvede do konca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. oddano naročilo v spletni trgovini) je v elektronski obliki shranjena na strežniku tonko.si. Kupoprodajna pogodba je na voljo vpogled kupcu v kolikor se je kupec pred nakupom registriral, če ne, je v pogodbo vpogled možen po predhodnem dogovoru. Kupec prejme pogodbo (naročilo) tudi na elektronski naslov v trenutku ko odda naročilo.

Pred dokončno sklenitvijo kupoprodajne pogodbe ima kupec možnost popraviti in preveriti za morebitne napake. Naročilo se oddaja v štirih korakih. Prvi korak je izbor registriranega uporabnika ali naročilo kot gost. Drugi korak je vnos podatkov o kupcu in podatkov za dostavo. Tretji korak omogoča izbiro načina plačila in nudi informacije o dostavi. Omogoča tudi vnos dodatnega komentarja za prodajalca v kolikor želi kupec kaj sporočiti prodajalcu. Četrti korak predstavlja povzetek celotnega naročila in skupni znesek za plačilo. Po zaključenem 1., 2. in 3. koraku ima kupec možnost spremembe podatkov preko funkcije “spremeni”. S klikom na “Potrdi in oddaj naročilo z obveznostjo plačila” je kupoprodajna pogodba sklenjena.

Načini plačila
• po povzetju – pri plačilu po povzetju zaračunavamo dodatne stroške 0,80 EUR
• preko spletne banke oziroma po predračunu
• osebni prevzem, plačilo z gotovino

Kupec prejme račun v papirni obliki poleg naročenega izdelka ali storitve. V kolikor se izdelki pošiljajo iz skladišča direktno na kupčev naslov, bo kupec prejel račun najkasneje v roku 8 dni od opravljene storitve. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjeno v elektronski obliki v spletni trgovini tonko.si.

Postopek nakupa v spletni trgovini (stanja oddanih naročil)

Na čakanju – naročilo je bilo sprejeto vendar še ni potrjeno. Kupec lahko v roku ene ure brez razloga prekliče naročilo.
V obdelavi – naročilo smo sprejeli in pakiramo vaše artikle v škatlo
Poslano – naročilo je v celoti izpolnjeno in poslano na izbrani dostavni naslov (velja enako kot stanje Zaključeno).
Zaključeno – naročilo je zaključeno

Poleg osnovnih stanj naročil so možna še sledeča:
Preklicano – naročilo je bilo preklicano
Sredstva povrnjena – vsa sredstva naročila so bila povrnjena uporabniku
Zavrnjeno – naročilo je bilo zavrnjeno
Vrstni red stanj naročila ni določen. Naročilo lahko preskoči stanje odvisno od situacije naročila. Vsa naročila lahko uporabnik spremlja v uporabniškem profilu.

Cene izdelkov in storitev

Vse cene v spletni trgovini tonko.si so navedene v EUR. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Potrjeno ali v Obdelavi). Če izdelka ni na zalogi, se cena lahko spremeni zaradi nove cene dobavitelja. Če je izdelek na zalogi potem od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Če je cena spremenjena se kupca obvesti o spremenjeni ceni, le ob njegovem strinjanju o novi ceni se naročilo izvede do konca.

Varnost osebnih podatkov

Ponudnik bo podatke uporabnika zaščitil na najboljši možni način, ki ga dopušča strežnik na katerem se nahaja aplikacija, pred nedovoljenim dostopom tretje osebe. Za vse morebitne dostope do podatkov ponudnik ne odgovarja (neavtorizirane ali npr. sodišče z nalogom). Ponudnik bo uporabniška imena in gesla uporabnika hranil varno, kriptirano. Uporabnik pa se zaveže da bo za svoje podatke skrbel sam in jih ne bo posredoval tretjim osebam, saj v tem primeru lahko pride do zlorab in uporabnik sam nosi odgovornost in posledice za vso morebitno nastalo škodo.

Popusti in obračunavanje popustov

Občasno ponudnik ponuja možnost unovčenja popustov za nakup doloženih izdelkov v spletni trgovini. Koda popusta velja za določene izdelke oz. izdelke za katere je popust določen. V kolikor stranki ni jasno za kateri izdelek popust velja, se lahko kadarkoli pozanima preko elektronske pošte ali preko telefonske številke. Kuponi in popusti imajo veljavnosti rok. Po preteku roka, popust ne velja več in ga ne moremo priznati.

Vračilo kupnine

V primeru odstopa kupca od pogodbe v dogovorjenem zakonskem roku, prodajalec vrne kupnino kupcu takoj oz. najkasneje v 14 dneh od prejetja obvestila o odstopu od pogodbe.
Prodajalec vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Vračilo blaga

V primeru, da z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate po prejemu blaga na voljo 14 dni časa, da pisno odstopite od pogodbe. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 14 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije kupec.

POZOR! Možnost odstopa od pogodbe NE velja za pravne osebe, iz določila pogojev poslovanja.

Pred vračilom nas obvestite na elektronski naslov ali nas pokličite na telefonsko številko, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Odkupnih pošiljk ne sprejemamo.

Izdelki naj bodo nepoškodovani in v originalni embalaži s priročniki in vsemi garancijskimi potrdili. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Denar vračamo na transakcijske račune ali preko drugih načinov kot je npr. poštna nakaznica. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. V kolikor so izdelki poškodovani, rabljeni, umazani, brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si trgovec pridržuje, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino. Denar vam vrnemo takoj, ko prejmemo blago oziroma najkasneje v 14 dneh.

Odstop od pogodbe ni mogoč v naslednjih primerih:
· če je blago poškodovano, umazano ali pa so vidni sledovi uporabe (v notranjosti in zunanjosti opreme)
· če je programska oprema aparata spremenjena, nameščena, ali kakršnem koli pogledu drugačna od originalne namestitve
· v kolikor aparat ali programska oprema vsebuje uporabnikove podatke, slike, nastavitve
· V kolikor vrnjeni izdelek ne izpolnjuje pogoje vračila in se ponudnik vseeno odloči, da ga bo vračilo sprejel, lahko ponudnik zaračuna odškodnino za čiščenje oziroma vzpostavitev prvotnega stanja v višini do 15% vrednosti izdelka oz. minimalno 20€.

V pojem blago, ki ga obravnava Zvpot, se šteje tudi embalaža. Z uničenjem ali poškodovanjem embalaže se vrednost blaga zniža. Vsako embalažo je namreč možno lepo odpreti tako, da ni vidnih posledic odprtja. Za poškodovano embalažo, za katero je odgovoren potrošnik (npr; ker je pri vračilu nepazljivo zapakiral paket, ali ker je ob odpiranju nepotrebno raztrgal embalažo) lahko trgovec zaračuna odškodnino do višine 20% vrednosti blaga.

Možnost vračila ne velja za:
· Potrošni material, v kolikor so izdelki odpakirani iz originalne embalaže ali je prelomljen varnostni žig
· Blago, ki je bilo izdelano oziroma naročeno po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe (na primer; točilo iz komponent po željah naročnika, pokvarljivo blago z rokom uporabe; pogače, …)

Navedene izdelke menjamo za enak izdelek le, če so poškodovani ali kako drugače nedelujoči. V primeru, da zgornji pogoji niso upoštevni, odstop od pogodbe blaga (naročila) zavrnemo.

Izdelke lahko vrnete na naš naslov osebno ali z dostavno službo na naslov. Prosimo, da se pred vračilom posvetujete z nami.

Svetujemo:
· da pred vračilom blago ustrezno zavarujete v primerni embalaži za pošiljanje
· če uveljavljate garancijo, da blago pošljete neposredno na pooblaščeni servis, saj bo tako hitreje rešena

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan.

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
– artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
– je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Dostava

Dostavo naročenega blaga opravlja kurirska služba GLS. Za vsa naročila do 15 h, se bo trgovec potrudil, da bodo odposlana naslednji dan (pod pogojem, da je blago na zalogi). Dostava blaga je omejena na ozemlje držav EU. V nobenem primeru trgovec ni odgovoren za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni na naslovu, se bo kurir dogovoril z vami o ponovni dostavi brez dodatnih stroškov, kurirju je dovoljeno, da vas pokliče na kontaktno številko, katero ste oddali ob prijavi na spletni strani. V primeru, da izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle. Dobavni rok začne teči ob 17.00 uri na dan prejema potrdila o plačilu oziroma od takrat, ko ste dobili po elektronski pošti obvestilo, da je vaše naročilo “V obdelavi”. Artikli, ki so na zalogi, bodo odposlani naslednji delovni dan po prejetem naročilu. V primeru, da izdelki niso na zalogi, vas bomo obvestili o nameravanem roku dostave. Dostava se izvaja preko GLS. Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila.

Cena dostave je odvisna od teže paketa in načina plačila

Dostava se vrši v dopoldanskem ali popoldanskem času. Če dostava ni uspešna oziroma če ste ob času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, paket pa prevzamete na lokalnem prevzemnem mestu GLS. Nujno je, da ob naročilu navedete telefonsko številko na katero ste vedno dosegljivi (npr. vaš GSM), saj vas bodo predhodno poklicali.
Kupec je pri prevzemu pošiljke dolžan pregledati njeno stanje. V primeru, da so na pošiljki fizične poškodbe, ali da manjka njena vsebina in pošiljka kaže znake odprtja, je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) reklamirati pri kurirju (GLS), ki je dolžan rešiti reklamacijo na svoje stroške, če se mu dokaže odgovornost. O poškodovani pošiljki nas nemudoma obvestite po e-mailu ali po telefonu.

Vse pakete pošljemo z odkupnino, v kolikor je bilo izbrano plačilo po povzetju. Plačilo je možno z gotovino ali plačilno kartico neposredno kurirju.

Vsebinska odgovornost

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik lahko pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.
Ponudnik si pridružuje pravico spremembe vsebine strani, pogojev poslovanja in cenika brez predhodnega obvestila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova oprema.tonko@gmail.com

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Morebitne spore bosta uporabnik in ponudnik skušala rešiti sporazumno, v nasprotnem primeru je za reševanje pristojno okrajno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.